BOGMESSE 24.-25. 11.2018

FoodFilmFestival sætter fokus på litteratur i et program med titlen “Smag på Litteraturen.”

Smag på litteraturen udfolder sig fra 22. -25. november med mikroforlagsbogmesse med talks samt unikke forfatterarrangementer, bogklub og filmvisninger med filmatiseringer af bøger.
I weekenden 24.-25 november er der bogmesse med gratis talks med forlæggere, der fortæller om deres udgivelser, samarbejde med forfattere og andre forlag m.m., og hvor publikum kan stille spørgsmål.

BOGMESSE lørdag – søndag fra 11:00- 16:00
Forlagene Ektabana, Silkefyret, Basilisk, Æther Publisher har udgivet bøger, der har mad som kultur og hvor maden ofte har fået tildelt en anden rolle end til at stille det daglige behov. Ved bogmessen, vil mikroforlagene præsenterer nye og ældre udgivelser og kan folk komme i dialog omkring forlagenes virken. Ved bogmessen er der lørdag den 24. og søndag den 25.11 daglige gratis talks kl. 12  og kl. 14.

Bogmessen er lørdag fra kl. 11- 16 og søndag fra kl. 11-16.

Vogn 1 Godsbanen,
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus

Derudover er der 3 unikke arrangementer med forfatterne, der indarbejder mad i deres litteratur, så den kommer til at spille en vigtig rolle i deres værker.
Forfatter Anders Haahr Rasmussen og hans “Det var ikke planen at købe Kålroer” sættes på spidsen torsdag aften igennem “Spis din bog” med fællesspisning og oplæsning. Maiken Abildgaard kommer med “En Smag af Liv” og andre værker som læses op i mørket i Kedlen. Kasper Hesselbjergs “Salatfeber” og “Østersdage” bliver bragt i spil med en workshops med østeråbning og bog oplæsning.

FILMVISNINGER:
Torsdag den 22.11 inviterer Gellerup Bibliotek og FoodFilmFestival til en hyggelig aften med dokumentarfilm, digte og lækkerier. Max Kestners film “Verden i Danmark” (42 min) viser de mulige elementer der tilsammen bliver “Danmark,”og er en munter og selvironisk film om hvem alle vi danskere er.
Efter filmen bliver der læst digte, der giver indblik i Danmark, forskellige refleksioner om danskhed, og hvordan vi allesammen passer ind i dette billede. Eventet er gratis og alle er velkomne.
https://www.facebook.com/events/1973751456257415/

Fredag den 23. november vises PULP FIKTION: Ordet kommer af det latinske pulpa, som betyder kødmasse, og i køkkenet bruges pulp også om frugtkød, der anvendes til marmelade. De fleste tænker dog nok enten på litteratur fra 20’erne til 50’erne eller på Tarantinos filmen “Pulp Fiction” fra 1994.
Gastromand Mads Schutte giver en burger – og 5 dollars milkshake workshop inspireret af Quentines Tarantinos ikoniske film, der vandt guldpalmerne i Cannes og en Oscar for bedste manuskript.s
Fra 16.30 til 19.30 svinges der med burgerpanden og spises sammen med Gastromand. Begrænset antal billetter https://www.facebook.com/events/336399290450034/
Kl 20:00 introducerer Mads Schutte filmen i Øst for paradis og efter filmen er der dans til Tarantinos toner i Cafe Paradis.
https://www.facebook.com/events/2183635761903223/

FOR BØRN
Søndag den 25. november inviteres de internationale familier til Wes Andersons filmatisering af Roald Dahls “FANTISTIC MR FOX.” I kedlen på Godsbanen. Filmen er på engelsk med danske undertekster.

FORFATTERARRANGENMENTER.
SPIS DIN BOG_ i “ Det var ikke planen af købe kålroer” kommer vi via hovedpersonens liv igennem en del retter og de tanker hun gør sig om dem. Der laves 3 opskrifter som er taget af bogen, mens Anders læser teksterne op.
Efter og under måltiden, går forfatter og publikum i dialog. Pris for velkomstdrinks og 2 anretninger + bog er 250 kr. https://www.facebook.com/events/476845806137722

OPLÆSNING, OG ØSTERS ÅBNING: Kasper Hesselbjerg læser op af sine værker hvor blandt andet refleksionen over en salat og madens offentlige implikationer kommer til sin fulde ret. Kasper Hasselbjerg er aktuel med en udstillingen “Lunacy” som har fernisering den 23. nov. fra 17-20. Peryton og vises frem til 22. december. Kaper kommer ind på forholdet mellem sine bøger og sit billedkunstneriske virke. i forbindelse bogen ” Østersdage,” har vi allieret os med Henrik Axelsen, der fortæller om sin passion for østers og at lære os at åbne dem til et glas bobler.

EN SMAG AF LIV: Maiken Abildgaards værker bliver sat i spil i en intim læsning hvor smagene, der beskrives fysisk bliver “fremtryllet” under oplæsningen
Oplæsingen finder sted 2 gang a 30 min med smagsprøver i Vogn 1 på Godsbanen, dato 24.- 25. November
pris 30 kr p.p .

OM MIKROFORLAG OG FORFATTERE:
Anders Haahr Rasmussen/Ekbátana:

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder og er bosat på Nørrebro i København. Hans seneste udgivelse er “En fortælling om at være træt” om kronisk træthedssyndrom på People’s Press. Han har skrevet om alt fra tennis over prostitution til maskulinitet i Information og Zetland. Han er forfatter til den prisvindende bog “Èn bold ad gangen” (2010) om Caroline Wozniacki og medredaktør på bogen “Mandens byrde” (2013). Derudover arbejder han som radiovært og tenniskommentator.
Hans “Det var ikke planen at købe kålroer” fra 2018, ligger baggrund til arrangementet “Spis din bog.”

Om forlaget Ekbátana:
Forlaget Ekbátana udgiver ny dansk litteratur, tværkunstneriske værker og fagbøger om kunst og kultur – og hvad der ellers får kunsthjertet til at slå hurtigere. Forlaget Ekbátana er stiftet i 2013 og er ejet af Christel Sunesen. Christel er cand.mag. i dansk, BA i retorik og initiativtager og arrangør af Lille Bogdag. Derudover ejer hun også tekst- og korrekturvirksomheden KommaStreg.

Silkefyret/Ljudmila Petrusjevskaja:

Forlaget Silkefyret specialiserer sig i oversat litteratur og en serie håndlavede, kunstfærdige nyudgivelser af danske forfattere, der skriver knapt og arbejder med kortromanen eller novellen som genre. En fin balance mellem sproglige raffinementer og relevant fortælling.

Umodne stikkelsbær af Ljudmila Petrusjevskaja
“De mødte hinanden – det hænder jo – i køen til en ølkælder. Hun kiggede sig over skulderen og så en mand i finsk jakkesæt med blå øjne og sorte øjenvipper og besluttede: Han skal blivemin. Fordi hun ikke anede, hvor let et bytte det ville blive, gik der noget tid med at vende og dreje hovedet og gå ud og ind af køen.” Disse tolv udvalgte noveller fra den russiske litteraturs grand old lady Ljudmila Petrusjevskaja fører læseren tilbage til halvtredsernes sovjetiske sanatorier for tuberkuloseramte børn, fattigfirsernes hverdag og halvfemsernes overlevelseskamp i det nye markedsøkonomiske Rusland med et par afstikkere ud på det fantastiske overdrev.

Maiken Abildgaard/Æther

Om Maiken Abildgaard:
Maiken Abildgaard (født i 1975) er uddannet Cand. Mag i blandt andet dansk fra KUA. Hun arbejder og bor nord for København. Maiken Abildgaard er forfatter til bøgerne “FOLK” (2011), “De Overvågede” (2013) og “En smag af liv” (2014). I hendes seneste bog “En smag af liv” skifter fortællingen mellem det realistiske og det surreelle, så man på finurlig vis mister fodfæste og i stedet svæver ind i en fin og hyperrealistisk illustreret italiensk kogebog – men her er æblerne ikke bare appetitvækkende, de er ormstukne og fulde af maddiker.
Maiken er aktuelt med en ny udgivelse “Tror du, vi vågner i morgen?” som er et samarbejde med fotografen Linda Hansen. Den udkommer d. 7. december d.å.

Om forlaget Æther:
Forlaget ligger i Aarhus og er opstartet i 2010. Udgangspunktet er at det alternative bogkoncept og den smalle udgivelse skal have en chance for at komme frem. Genremæssigt favner vi bredt men prioriterer den visuelt kreative idé, hvor visuelle elementer er en vital medfortællende del af historien. Det er forlagets mål at vise den trykte bogs mange muligheder ved at integrere visuelle elementer; ikke bare som flotte omslag, men som vitale elementer i selve fortællingen.

Kasper Hesselbjerg/Basilisk
Om Kasper Hesselbjerg:
Kasper Hesselbjerg er født i 1985, bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i årene 2007-2013 og modtog i 2015 Astrid Noacks Legat. Hans værker er fulde af idémæssige konstruktioner, skæve iagttagelser og humoristiske paradokser, men rummer tillige store spørgsmål om betydningsdannelsens grundmekanismer. Kasper Hesselbjerg er blandt andet forfatter til bøgerne ”Cornflakes og andre objekter” (2014), ”Salatfeber” (2016) og ”Østersdage” (2017).

Om forlaget Basilisk:
Forlaget Basilisk blev grundlagt i sommeren 1983 og har siden primært udgivet oversat skønlitteratur, dels i tidsskriftet Banana Split (1991-2010), dels i forskellige serier: Babel og Basilisk Poesi. Siden 1999 har Basilisk udgivet Forfatterskolens afgangsantologier og skriftserien Legenda (‘det der skal læses’) med samtaler, essays, læsninger, oversættelser og kritik m.m. fra Forfatterskolens seminarer, møder, lærere og elever.
I 2010 begyndte Basilisk at udgive skriftserien Beta, som samler en række internationale forfatteres refleksioner fra de seneste år over hvad det er der foregår i poesien, hvad det er for en tænkning, der finder sted i den.

Om FoodFilmFestival:
FoodFlmFestival invitere til en sansemættet rejse gennem film, mad og kulturens forunderlige verden fra 20.-25. november. FoodFilmFestival kombinerer den gode mad med den gode film og den gode oplevelse. Festivalen præsenterer et bredt og eksperimenterende program krydret med Danmarks premiere , workshops, debatter, unikke mad-events, smalle film og Blockbusters , smagsprøver, fællesspisninger, litteratur, kunst og inviterer alle til at deltage. Følg os på FoodFilmFestival og find programmet på http://www.foodfilmfestival.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *