Doku og Digte /Torsdag 22.11.2018

Gellerup Bibliotek og FoodFilmFestival inviterer til en hyggelig aften med dokumentarfilm, digte og lækkerier.

Hvad er Danmark, og hvem er danskerne? Er det måske noget vi kan blive lidt klogere på når vi ser Max Kestners film “Verden i Danmark” (42 min).
Filmen “Verden i Danmark” viser de mulige elementer der tilsammen bliver “Danmark,” om det så er belægningen på en gågade i provinsen, en skriftlig klage, en fødselsdagskage eller en sammenbragt familie. Filmen præsenteres både som “en film om kystlinjer, kæledyr og boliglån” samt “Rejsen på ophavet” og er en hæsblæsende rundtur i Kestners personlige familiealbum, med dertilhørende anekdoter og erindringer, fortalt af Kestner selv.
“Verden i Danmark” er en munter og selvironisk film om hvem alle vi danskere er.

Efter filmen bliver der læst digte op der giver indblik i Danmark, forskellige refleksioner om danskhed, og hvordan vi allesammen passer ind i dette billede. Bagefter er der mulighed for at tale sammen om filmen, digtene og de tanker, de sætter i gang hos os, over en kop kaffe og lækkerier.

Eventet er gratis og alle er velkomne.

Vi glæder os til at se jer!

———-

Max Kestner / DK / 2007 / 42 min / dansk tale

Om FoodFilmFestival:
FoodFlmFestival invitere til en sansemættet rejse gennem film, mad og kulturens forunderlige verden fra 20.-25. november. FoodFilmFestival kombinerer den gode mad med den gode film og den gode oplevelse. Festivalen præsenterer et bredt og eksperimenterende program krydret med Danmarks premiere , workshops, debatter, unikke mad-events, smalle film og Blockbusters , smagsprøver, fællesspisninger, litteratur, kunst og inviterer alle til at deltage. Følg os på FoodFilmFestival og find programmet på http://www.foodfilmfestival.dk

Om Gellerup Bibliotek:
Gellerup Bibliotek er mere end et almindeligt folkebibliotek, da biblioteket huser en række institutioner: Folkeinformation, Dignity, Jobhjørne, Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv samt Lektiehjælpen Tusindfryd, der samler er Community Center Gellerup,som er en helhedsindsats, der giver informationer og viden om det danske samfund. Bibliotekets materialer er kendetegnet ved, at vi har materialer på mange forskellige sprog: somali, arabisk, persisk, tyrkisk m.fl.

Om Max Kestner:
Max Kestner er uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole. Han tog afgang i 1997 med filmen “Clarks”. Herefter arbejdede han en årrække for DR. I 2004 lavede Kestner dokumentarfilmen “Nede på jorden” der modtog flere priser og blev vist på en lang række udenlandske filmfestivaler. Kestners film betragter, undersøger og fremlægger nøgternt. Herudover har Kestner bl.a. instrueret “Mig og dig”, et portræt af vennen, musikeren Rasmus Nøhr, og dennes problemer med kærligheden og karrieren og overblik. Kestners “Amateurs in Space,” fra 2015 og produceret af Sigrid Dyekjær, følger (ubåd)Peter Madsen og Kristian von Bengtson i deres arbejde på at bygge en rumraket, der skal kunne føre et menneske med sig ud i rummet. Filmen fik stor opmærksom ved de internationale film festivaler og efter de tragiske omstændigheder omkring Kim Walls, svært ikke at se i et nyt lys. I sin seneste film, QEDA,- har Kestner kaster sig over spillefilmen og lægt København under vand. Se mere på https://www.imdb.com/name/nm1319217/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *