Film: SEALERS-the last hunt + The Sound of winter+ Buffet

Kom til to danmarkspremierer på én aften, når NAFA2017 og FoodFilmFestival præsenterer SEALERS – DEN SIDSTE JAGT + THE SOUND OF WINTER og med  mulighed for at nyde Spiselaugets lækre buffet for kun 125 kr. før filmene.

SEALERS – DEN SIDSTE JAGT er en arktisk roadmovie, hvor hårdføre mænd og kvinder står over for pludselige storme, barske forhold og isolering ude på det isdækkede hav. Dokumentareren følger Bjørn og hans besætning under forberedelserne og til, hvad der kan være deres allersidste sæljagt. I storslåede skud af et hvidt og isblå landskab er det spredte blod fra hundredvis af sæler en grum kontrast. Efter 200 års sæljagt i Norge forbød den norske regering sæljagt i 2015. Filmen er en fejring af en døende livsstil. Og med et lydspor fyldt med countrymusik, føles det, at vi sejler sammen med cowboyerne i havet. Men når turen er forbi og skindene og kødet er blevet solgt må Bjørne og hans besætning måske for evigt sige farvel.
Filmen vandt publikums prisen ved Tromsø Internationale Film Festival 2017.

Som forret viser Titian Büchi sin prisvindende THE SOUND OF WINTER en kortfilm om Max, der er en landmand fra Jura-bjergene. Han bor i en fjerngård til landsbyen kaldet La Côte-aux-Fées, bogstaveligt talt “Fe bakken.” Det er vinter, tiden strækker sig ud og åbner et vindue til fantasien. THE SOUND OF WINTER vandt en skinke og prisen for bedste dokumentar ved Ouroux-En-Morvan kort film festival 2017.

Filminstruktøren er til stede til filmtalks og til at svare på spørgsmål fra publikum. Filmene er på respektiv norsk og fransk med engelske undertekster. Film talk er på engelsk.

Før filmene kan du sammen med andre film- og food-entusiaster nyde Spiselaugets lækre buffet med lokale friske råvarer og retter for kun 125 kr. Buffen forudbetales senest onsdag den 16. august*

Der kan købes billetter tll spisning og film via https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=9894f9785d til og med den 16 august.
Der kan købes filmbilletter til hele NAFA 2017 festivalen for 600/400 kr. for studerende: http://www.nafa-2017.dk/produktside hvilket ikke er inkluderet buffet , som kan bestilles via info(a) foodfilmfestival.dk seneste 16 august.  Filmene+Talks for 100 kr. med Mobilpay eller kontanter i døren.

Der kan købes kaffe og drink i Spiselauget.
Aften slutter ved 23 tiden. Arrangementet opdateres løbende her og på Facebook

Ta’ vanterne på og gys til nye dokumentarfilm, god talks og lækker mad tirsdag den 22. august.

FILM:
SEALERS – One Last Hunt, Gry Elisabeth Mortensen & Trude Berge Ottersen/1h:38 min/No/2016 TRAILER
THE SOUND of WINTER
Tizian Büchi/La Saison du silence/27 min/ /BE./2016. TRAILER

FILMINSTRUKTØRER:
Gry Elisabeth Mortensen voksede op på en kost bestående af hvalkød og torsk på en ø i det arktiske Norge. Trude Berge Ottersen er en landbrugerfamilie i Sydnorge. Sammen er de Koko Film, et produktionsselskab for dokumentarfilm siden 2013 i Tromsø. De er begge uddannet inden for antropologisk filmskabelse og laver film med en relevant og fængslende historie. Koko Film sigter mod at lave lokale historier til et globalt publikum, og de kan lide rå og ildelugtende projekter. Sealers – One Last Hunt er deres første fuld længde film. Filmen vandt publikumsprisen ved Tromsø Internationale Film Festival i 2017. se også Koko Film

 

Tizian Büchi er født i 1981 i Neuchatel, Schweiz. Studeret kunst på UNIL (University of Lausanne). Han har arbejdet som programmør for forskellige schweiziske festivaler og i filmdistribution. i 2015 debuterede han med “On avait dit u’on Irait Jusqu’en haut” og “La Saison du silence” er hans anden film.
*Buffetbilletten kan ikke refunderes. Buffetbiletten på 125 kr er ikke personbundet og kan gives til andre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *