FoodFilmFestival med Pulp Fiction og Gastromands Food on Film 23.11.2018

Se eller gense den ikoniske film Pulp Fiction, når FoodFilmFestival præsenterer Gastromand aka. familiefaren aka. Mads Schytte, kommer og fortæller om hans opskriftserie “Food on Film” og om hvordan han får inspiration fra film og TV til at finde på lækre retter, før filmen.

Kultfilmen Pulp Fiction beskæftiger sig med det absurde og det morsomt mondæne, hvor vold og mord går hånd i hånd med burger og kaffe. Vi følger de to gangsterhåndlangere Jules og Vincent på jagt efter en mystisk kuffert, stjålet fra deres chef, mafiabossen Marsellus Wallace, den uregerlige unge gangsterkone Mia Wallace og den afdankede boxer Butch. Disse tilsyneladende urelaterede karakterers fortællinger bliver sammenflettet på kryds og tværs, og resulterer i en underholdende, bizar og mindeværdig fortælling.
Tarantinos stil, som forbinder drastisk action med skæv psykologi og sort humor, fik stor indflydelse på indiefilm og 1990’ernes filmkunst.
Pulp Fiction vandt Den Gyldne Palme i Cannes, og var nomineret til syv Oscars hvor den vandt Oscaren for bedste manuskript.

I pausen eller efter filmen kan du tilkøbe et signeret eksemplar af Gastromands kogebog “Gastromand: spis og drik som en mand” for kun 150 kr.- så husk kontanter eller mobilepay.

Efter filmen , forsætter vi aftenen på Cafe Paradis med drinks og dans til Tarantinos soundtracks.

Fredag den 23. november kl. 20
Sted: Øst for Paradis
Pris: 120kr inkl. overraskelse
Program
20.00: Mads Schytte fortæller om Food on Film, og introducerer filmen.
21.30 (Cirka): ½ times pause
23.45: (Cirka) Pulp Fiction drinks og dans til Tarantinos soundtracks.

Før Filmen er det muligt at deltage i Mads Schyttes burgerworkshop fra 16.30 til 19.30 for kun 375 kr. så længe der er plads. Det er ikke nødvendigt at tilkøbe billet til filmvisningen, hvis du har plads ved burgerworkshoppen, da filmen i så fald er inkluderet.

———————- Om ——————-
Mads Schytte er Gastromand familiefar, og forfatter til bloggens serie Food on Film, hvor Mads laver opskrifter inspireret af populære film og serier. Derudover er Mads stor fan af Pulp Fiction og har lavet to indslag til Food on Film inspireret af Tarantinos klassikeren. Det er både The Big Kahuna Burger og the 5$ shake, begge eksempler på syndigt smagfulde Amerikanske opskrifter. Find Gastromand.dk på facebook eller på www.gastromand.dk

Om Quentin Tarantino/ Pulp Fiktion:
Quentin Tarantino, født i 1963, er en amerikansk filminstruktør og skuespiller. Hans instruktørdebut var den rå gangsterfilm Reservoir Dogs (1992, Håndlangerne), men det helt store gennembrud kom med Pulp Fiction (1994), der virtuost sammenkæder tre uafhængige handlingsforløb, ligeledes fra det kriminelle overdrev.
Pulp Fiction vandt Den Gyldne Palme i Cannes, samt var nomineret til syv Oscars og vandt Oscar for bedste manuskript. Tarantinos stil, som forbinder drastisk action med skæv psykologi og sort humor, fik stor indflydelse på 1990’ernes filmkunst.
Pulp Fiktion // Tarantino // 1994 // USA // 148 min // på engelsk med danske undertekster.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DkNmeTPx9-E

Om FoodFilmFestival.dk
FoodFilmFestival program 2018 er krydret med nye oplevelser, danmarkspremierer, klassiske film og bøger, bæredygtighed og forskellige madkulturer, når vi igen i år sætter turbo på medier og mad. I år har vi et særligt fokus på “Food Film” genren igennem klassiske film og ikoniske kortfilm. For første gang i år sætter vi t sætte fokus på en filminstruktør for hvem mad spiller en vigtigt rolle ,- og hvem andre end Quentien Tarentino instruktøren , hvor plottet og personerne oftest introduceres over en kop kaffe i en cafe, diner eller afsløres over et måltid. Tarantino har selv udtalt i et interview, at han sætter mange af sine scener i restauranter og i situationer hvor de spiser fordi han derigennem kan udnytte mad og spisning til at definere magtforhold, popular kultur og personernes karakterer. Find hele Foodfilmfsetival programmet på FoodFilmFestival og www.foodfilmfestilval.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *