Kom og fejr Sinterklaas/Hollandsk jul 25.11

Kom og fejr hollandsk jul med hele familien!

I november kommer Sinterklaas sejlende fra Spanien med sine hjælpere til Holland. Sinterklaas ligner julemanden, men er noget tyndere og har en bispehat og stav. Med sig fra Spanien, har han en store bog med alle navnene på artige og uartige børn og sin magiske hvide hest Amerigo.
Natten før sin fødselsdag den 5. december, rider Sinterklaas over tagene på sin hvide hest Amerigo og med sine hjælpere, og ligger gaver i alle søde børns sko,- hvis de altså aften før har husket at sætte en gulerod til hesten og et par peppernødder i skoene.

I forbindelse med at Nord Brabant er Europæisk Gastronomi Region 2018 , fejrer vi Sinterklaas med hollandske specialiteter og en skøn film, “Winky’s hest” for hele familien.

Filmen fortælles på dansk med respekt for originalens kinesiske og hollandske tale, så forbered jer på en film, der ikke bare fornøjer på mange sprog men både store og mindre børn.

Før filmen fortæller Jochem van Rijn , den hollandske konsul i Aarhus om nogle af de hollandske traditioner. Du kan smage på hollandske julegodter og efter filmen, kan du være med til at lave din helt egen hollandske julehat,
Hvis du er morgenfrisk, kan du komme og hjælpe os med at lave helt speciale “pebernoten” i Folkestedet fra 08.30 til 09.30.

Pris 25 kr p.p.
Prisen er inklusiv filmvising og hollandske smagsprøver fra 10-12:30 i Kedlen, Godsbanen
Billet linket finder du her

Dem der elsker at bage, kan være med til at bage før filmen. Vi giver en kop chokolade eller kaffe før vi går i gang.
Prisen 35 kr. p.p. er inklusiv bageworkshop på Folkestedet, filmvising og hollandske smagsprøver fra 10-12:30 i Kedlen, Godsbanen.
Bageworkshoppen er på første sal på Folkstedet, 1.1 Carl Bloch Vej 7.
Bagefter går vi 5 minutter hen til filmvisning i Kedlen på Godsbanen.

Billet linket finder du her

Om Winky’s hest
Den 6-årige kinesiske pige Winky Wong flytter med sin mor til en lille by i Holland, hvor hendes far driver en kinesisk restaurant. Det er svært at flytte til et nyt land med andre traditioner og et helt anderledes sprog. Hun elsker at besøge naboerne tante Cor og onkel Siem, der driver en rideskole, og i begyndelsen er Winkys eneste ven en pony. Hendes største drøm bliver at få sin egen hest, men hvor skal hun få sådan en fra? Hendes forældre har i hvert fald ikke råd. En dag i skolen hører Winky om Sinterklaas, og da hun får at vide, at han snart kommer til byen, aner hun pludselig et håb. Hendes far er meget skeptisk, men hvad forstår han sig på dette lands skikke?

Winky’s hest/ Het paard van sinterklaas/ Mischa Kamp/2015/NL/95 min

Find flere FoodFilmFestival arrangementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *