FoodFilmFestival

Organizer

FoodFilmFestival
Email
info@foodfilmfestival.dk

Other Organizers

Øst for Paradis
Øst for Paradis
Ticket

Location

Øst for Paradis
Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus

More Info

Ticket

Date

Sep 06 2019

Time

9:30 am - 12:00 pm

Cost

95,00kr

Forpremiere – Honeyland

Oplev en filmperle med lækre honningspecialiteter

Kom til FoodFilmFestival og Øst for Paradis’ forpremiere på Sundance festival-favoritten Honeyland – en intim og smuk film om den grundlæggende spænding mellem natur og menneskehed, harmoni og uenighed, udnyttelse og bæredygtighed.

Før filmen sætter vi fokus på Slovenien, der fik gjort 20. maj til international FN-dag for bierne og som er Europæisk Gastronomi Region 2021.

Om filmen: I en isoleret bjergregion i Makedonien bor Hatidze Muratova i en landsby uden veje, elektricitet eller rindende vand. Hatidze er den sidste i en lang række af kvindelige vilde biavlere, der sælger honning i den nærmeste by – kun fire timers gåtur væk. Hatidzes fredelige eksistens forandres, da en tyrkisk familie flytter ind med syv børn, køretøjer og en stor kvægbesætning. Selvom familien giver en tiltrængt afveksling fra Hatidzes ensomhed, er hendes overlevelse truet, da familiens patriark ser sit snit til uhæmmet at tjene penge på honningen. Den sidste kvindelige vilde biavler må forsøge at genoprette balancen i en verden, der er truet af manglende forståelse og klimaændringer.

Honeyland er dette års publikumsdarling ved Sundance Filmfestivalen og vandt tre priser. Før filmen serveres kaffe og honning-specialiteter fra Slovenien.

Tags: ,