FoodFilmFestival

Organizer

FoodFilmFestival
Email
info@foodfilmfestival.dk
Ticket

Speakers

Location

Godsbanen
Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

More Info

Ticket

Date

Sep 07 2019

Time

11:00 am - 1:00 pm

Cost

195,00kr

Spis badehotellet med Bettina Buhl og Benno Blæsild

Kom til bords med Badehotellets historie og kogebog

Kom bag om kogebogen og maden til den populære TV2-serie ”Badehotellet.” Madhistoriker Bettina Buhl har arbejdet med maden i serien, og har medvirket til udviklingen af seriens retter ud fra Mellemkrigstidens sommerkøkken og kulturhistorien bag de fødevarer, vi dengang lærte at elske. Bettina fortæller om, hvad et hotelkøkken kunne præstere i en tid med rationering, erstatningskaffe og om stolte traditioner for bordskik og borddækning.

Sammen med Kulturhistoriker Benno Blæsild sætter vi fokus på badehotellernes kulturhistorie. I perioden, fik Danmark sin første ferielov, hvilket havde en stor betydning for badehotellerne. Sommerferien ændrede sig fra at være et privilegie for de velstillede til at blive en ret for alle danskere. Det virkede som en revolution, der skabte begrebet ’sommerlandet’ som tiltrak særligt mange feriegæster. Kulturhistoriker Benno Blæsild vil berette om det samfund, TV-serien foregår i med særligt fokus på kystkultur og søfart.

Til frokost serveres “Frøken Andersens sommerret” – tilberedt efter en opskrift fra mellemkrigstidens danske kogebøger og som findes i bogen ”Badehotellets kogebog”.

PRAKTISK
kl. 10:45 Døren åbner
Kl. 11:00 Fortællinger og samtale: Bag om badehotellet – med Bettina Buhl og Benno Blæsild
Kl. 11:45 Frøkens Andersens sommer ret kl.
12:45 Tak for i dag Efter Frokost– kan man få Betina Buhl til at signere Badehotellets kogebog, som man kan medbringe hjemmefra eller kan købes for en fordelagtig pris ved arrangementet og under FoodFilmFestival. Husk Mobilepay eller kontanter til bogen og køb af drikkevarer.

Sted: KEDLEN, GODSBANEN, v. Spiselauget

Tags: , ,