Om Filmselvskab

Filmselvskab blev stiftet i 2014, som en non profit forening der fra starten fokuseret på anderledes film, workshops og tværgående kulturevents. Vi fokuserer på kreative, kritiske, og hands’on workshops, filmvisninger for såvel ung som gamle ,- gerne med debatter, oplæg, brug af æstetik lege processer, design tænkning og involvering af sanserne.

Siden 2016 har Filmselvskab udviklet forløb til Cesso.dk,  et regionalt center i Region Midtjylland med base i Ikast-Brande Kommune, hvor vi har været med tl at sætte fokus på iværksætteri og samarbejdet mellem skoler og omverdenen for indskolingen, mellemtrinet, udskolingen samt ungdoms uddannelserne og med fokus på færdigheder som f.eks matematik, biologi, natur og teknik,  dansk og historie igennem hands on læring, design tænkning, madlavning, vandreturer, m.m. I samarbejde med Børnekulturhuset i Aarhus har vi ud- og afviklet workshops,debatter og filmvisninger for børnehaverne og op til ungdomsuddannelserne.  Filmselvskab står bag Rethink Madkultur samt FoodFIlmFestival.DK,- Skandinaviens første festival med fokus på mad, film og kultur. Rethinking madkultur et forløb for grundskolen og ungdomsuddannelserne med fokus på iværksætteri og hands-on læring i Region Midtjylland. Rethink Madkultur  kombinerer  mad, læring og kultur igennem forskellige arrangementer, foredrag, events og workshop for børn, institutioner, arbejdspladser, ældre og familier.

Siden 2016 er Foodfilmfestival.dk del af The European Region of Gastronomy-Aarhus hvor vi var med til at starte “Food Film Menu, a film call for 11 European regions.  FoodFilmFestivaldk  skabes i tæt samarbejde med relevante aktører fra filmverden, kokke og fødevarerentreprenørs, kultur- og erhvervsliver, foreninger samt uddannelsesinstitutioner. Programmet udvikles med interessenter og der sigtes mod at skabe koblinger pĂĄ tværs af regionale og internationale netværk og med fokus pĂĄ forskellige aldre, madsektorer og kulturer. FoodFilmFestival blev startet op af en projektgruppe ved Filmselvskab, der sammen med samarbejdspartnere og en gruppe frivillige siden 2015 stĂĄr for konceptudvikling, kommunikation, fundraising, projektledelse, dialog med aktører og lokationer.  Af samarbejdspartnere og sponsors kan nævnes: Andromeda8220 , Aarhus billedkunstcenter, Beer Enthusiast Danmark,Black Box Dance Company, Centre for Environmental Humanities, AU, Det Danske Filminstitut, Dokk1, Filmby Aarhus, FOF Aarhus,  Forlag Æter, FN’s Fødevareproram, Food Festival,  Gellerup art factory Godsbanen,  Festugen i Arhus K, Kaffe Fair,Kunsthal Aarhus, LiteratureXchange ildstedet, Radar, Restaurant Substans, Smag ala Gellerup,  Smag pĂĄ Aarhus, Spiselauget,Tuborg Fondet,Viborg Kunsthal  Aarhus Festuge samt international partners sĂĄsom artist og organisationer som Christian Saucedo, Doc Lounge Embassy of Portugal in Copenhagen , Edge Brewing, Kaelderkold, Barcelona, IGCAT,  NAFA/ Nordic Anthropological Film Association,  Slow Food International   m.m. FoodfilmFestival er del af  European Region of Gastronomy Aarhus 2017  og medudvikler på  Food Film Menu et film call i 11 europæiske regioner til  at øge bevidstheden om mad som kulturarv og dets vitale rolle i at skabe og støtte lokal bæredygtig udvikling i regioner over hele verden. Find the program at Facebook or at www.FoodFilmFestival.dk

FilmSelvSkab, Skovgaardsgade 3, DK-8000 Aarhus C